€ 6.000 voor project over verlies en rouw voor kinderen en jongeren

Het Aanmoedigingsfonds ondersteunt de Stichting Zilveren Maan met € 6.000 voor het project ‘Verlies en Rouw Verweven in je leven, voor kinderen en jongeren van 4 tot 19 jaar’. Het doel van de stichting voor verlies en rouwverwerking is het begeleiden van kinderen, jongeren en ouders bij verlies, in welke vorm dan ook, zodat zij vanuit kwetsbaarheid weer vertrouwen in hun toekomst krijgen.

Rouwen of een verlies lijden is overweldigend en gaat vaak samen met gevoelens die soms tegenstrijdig kunnen zijn. De stichting begeleidt kinderen en jongeren om ze daarna in vertrouwen en met veerkracht weer los te kunnen laten. Per jaar verliezen 12.000 kinderen een ouder, broer of zus.

Gebleken is dat kinderen/jongeren behoefte hebben om met leeftijdsgenoten in eenzelfde situatie te praten. Door lotgenotengroepen ervaren ze steun, uitwisseling zowel praktisch als emotioneel, leren ze van elkaar, vergoten zijn hun zelfvertrouwen en zelfregie. Met de bijdrage van het Aanmoedigingsfonds wil de Stichting Zilveren Maan tenminste zes lotgenotengroepen begeleiden en prenten- en werkboeken uitgeven.

www.zilverenmaan.org